top of page

Távoli adatletöltés tachográfokról - DOWNLOAD BOX REMOTE

A tachográfokról és járművezetői kártyákról távoli adatletöltésre szolgáló eszköz ideális kiegészítője a TAGRA.eu programnak és egy klasszikus tachográfnak.

A tachográfokról és járművezetői kártyákról távoli adatletöltésre szolgáló eszköz ideális kiegészítője a TAGRA.eu programnak és egy klasszikus tachográfnak.

Kinek hasznos a távoli adatletöltés?

Mindazoknak, akik kényelmesen, teljesen automatikusan, a törvényben meghatározott időközönként és minden egyéb felesleges költség nélkül szeretnének adatokat letölteni a tachográfról.

A DBR rendszer jellemzői és előnyei

 • Automatikus adatletöltés a tachográf memóriájából (M_*.DDD fájlok).

 • A vezető- és utaskártya adatok automatikus letöltése (C_*.DDD fájlok).

 • Lehetőség a letöltésre még kikapcsolt gyújtás mellett és vezetés közben is .

 • Használható minden távátviteli funkcióval rendelkező digitális tachográfon (Siemens az 1.3b verziótól (2009), Stoneridge a 7.1-es verziótól (2009)..., 12V és 24V tápellátáshoz.

 • A beállítások, a vezérlés és az automatikus adatbetöltés közvetlenül a TAGRA.eu programból történik

Hogyan működik mindez?

 1. A Download Box Remote telepítve van a járműben, és csatlakoztatva van a tachográfhoz.

 2. A számítógéphez csatlakoztatott kártyaolvasóba helyezett céges kártya használatával a tachográf feloldódik a letöltéshez.

 3. Az adatok vezetés közben is letölthetők, vagy amikor a jármű álló kulcsokkal áll.

 4. Az adatok letöltése automatikusan történik a beállított napok számának megfelelően (ideális esetben 28). Lehetőség van rendkívüli kézi letöltés kiváltására is.

 5. A letöltött adatok szabványos C*DDD és M*DDD formátumban kerülnek a szerverre. Ezt követően az sw TAGRA.eu automatikusan betölti és kiértékeli őket.

Tachográf:

 • Siemens VDO - 1.3b (2009-es) és újabb verziótól. A verzió a tachográf nyomtató fiókjában található címkén van feltüntetve.(Az 1.3b-nél magasabb verziójú, nem támogatott VDO tachográfok listája itt található )

 • Stoneridge - a 7.1-es (2009-es) és újabb verziótól. A változat a tachográf fő címkéjén van feltüntetve. 

 • Ellenőrizni kell, hogy a távoli adatletöltés funkció engedélyezve van-e a tachográfban. Alternatív megoldásként feloldhatja ezt a funkciót az AMS-ben.

A kötelezettségre is van megoldás

Új standard a digitális és analóg tachográfok adatrögzítése és ellenőrzése terén. Egyszerűen teljesítheti jogszabályi kötelezettségét, különös tekintettel az 561/2006, AETR, 478/2000 és 462/2007 EU rendeletekre. Számos elégedett ügyfelünk tanúsíthatja.

bottom of page