top of page

Automatikus gyűjtés

a kezelő befolyása nélkül

A konténerek tényleges száma

felfedi a „fekete” és chip nélküli konténereket

Egyedi megoldás

egy rendszer a hulladékgyűjtő és hulladékszállító cégek számára

Opcionális lehetőség

kommunális hulladék mérése

HASZNÁLAT

A hulladékgyűjtés nyomon követése

GX hulladékgyűjtés

A rendszer a hulladékgyűjtés során felügyeli a járművek munkáját és a kukák, konténerek kezelését. Elektronikusan rögzíti az összes szemeteskukát, azok kezelőit és a nagy térfogatú konténerek foglaltságát. A hulladékkezelést több, egymással összekapcsolt exportfigyelő funkció biztosítja. Online információkat biztosít a hulladékbegyűjtésről és a kukák, konténerek darabszámáról, állapotáról.

Karbantartásfigyelés télen-nyáron

GX útkarbantartás

A rendszer az útkarbantartó járművek és felépítményeik terepen végzett tevékenységét mutatja. Adott helyszínek szerint dokumentálja a felhasznált anyagmennyiséget (pl. fagymentesítő anyag), a megtett kilométereket és sok egyéb teljesítménymutatót.

MINDKÉT FUNKCIÓ EGY RENDSZERBEN

A kommunális szolgáltatások igényesek a logisztika, a megvalósítás, a feldolgozás és az adminisztrációs folyamatok tekintetében. Ez az automatizált rendszer segítséget nyújt a digitális nyilvántartásokban és az elektronikus kezelésben. Garantálja az azonnali áttekintést, az emberi tényező befolyása nélküli megbízható adatokat és az egyes tevékenységeknél tartós költségmegtakarítást. 

Adatgyűjtés

az összes tartály azonosítása

Adatkezelés

online sotfware

Adatgyűjtés

gyűjtőjármű személyzettel

A GX hulladékgyűjtés a járműfelügyeleti funkció, az RFID címkékkel történő konténerazonosítás és egy szoftver kombinációja

Az edényzetek elektronikus RFID chippel kerülnek megjelölésre. A jelölés eszközét és az adott címke és elhelyezésének módját a konténer típusának megfelelően választjuk meg (különböző térfogatú szemetesek, kis-, közepes-, és nagytérfogatú konténerek). A chip egyedileg azonosítja a kukát, az átvételi címet vagy a konténer tulajdonosát, igény esetén a számlafizető adatait. A konténerek regisztrálása a Container Management mobilalkalmazáson keresztül történik. Rendszerünk egyértelmű információt ad a lerakott konténerekről, azonosítja a jelölt és a jelöletlen konténereket egyaránt.

Az adatfeldolgozás, adatelemzés a szoftverben történik. Megbízható adatforrás, amely segít a hulladékgyűjtés teljes körű kezelésében. A gyűjtések előrehaladását és állapotát online követheti. Megjelenítheti visszamenőlegesen is, ha arra az adatfeldolgozás során szüksége van.  A szoftver a hulladékot begyűjtő cég meglévő ERP-rendszereiből is tud további adatokat nyerni, illetve adatok importálhatók a meglévő vállalatirányítási rendszerbe.

A rendszer automatikusan érzékeli a kukák ürítését közvetlenül a járműben lévő olvasón keresztül. Információt nyújt az egyes emelőkarok működéséről emberi közreműködés nélkül. Az adatrögzítés az egyes ürítések során közvetlenül a járműben lévő rendszer automatikus vezérlése alatt történik, nem emberi kezelő irányítása alatt.  A kuka ürítésének ténye és időpontja a jármű GPS-pozíciójával és tevékenységével együtt kerül rögzítésre. Az rögzített adatok automatikusan elküldésre kerülnek a szerver adatbázisába. A szoftver azonnal online kiértékeli. A rendszer olyan helytelen körülményeket is rögzít, amelyeket egyébként emberi befolyás miatt figyelmen kívül hagynának.

ELEKTRONIKUS RFID RENDSZER EMBERI TÉNYEZŐ BEFOLYÁSA NÉLKÜL

A hulladékgazdálkodás nem egyszerű vagy rövid távú program és törvény felügyelete alatt áll. A gyakorlat azt mutatja, hogy gyakran annak ellenére, amit a papíron dokumentált adatok mutatnak, néhány információ még hiányzik, és ami még rosszabb, nem egyezik a valósággal. Talán ezért fontolja meg, hogyan tudja elkerülni a pazarlást és javítani a jelenlegi helyzetet. Azért, hogy legyen egy hosszú távú eszköze, amelyben a hulladék „eltartja magát”, és a hulladékgazdálkodás működőképes költségvetési támogatás nélkül is. Annak érdekében, hogy módszeresen hozzájáruljunk a lakosság felelősségteljesebb hozzáállásához, ahol a mindenki csak a saját hulladékáért fizet és nem fizet többet a szomszéd miatt/helyett, és mindenki fokozott erőfeszítést tesz a helyzet rendezésére és javítására.

UTAK ÉS KÖZTERÜLETEK KARBANTARTÁSÁNAK FIGYELEMMEL KÍSÉRÉSE

GX-Rukon nyomkövetés: Figyeljük a felépítményes járműveket, egyedi karbantartási tevékenységet végzünk.

Figyeljük a felépítményes járműveket, egyedi karbantartási tevékenységet végzünk.

GX-Rukon nyomkövetés: A járművezető azonosításával figyelemmel kísérjük az egyes járművek útjait, a járművek/gépek kezelését, a kijelölt feladatok elvégzését.

A járművezető azonosításával figyelemmel kísérjük az egyes járművek útjait, a járművek/gépek kezelését, a kijelölt feladatok elvégzését.

GX-Rukon nyomkövetés: A járművezető és a diszpécser közti kapcsolattartás mobil alkalmazáson keresztül történik. Így biztosítható az adott területen működő gépek és eszközök tevékenységének hatékony irányítása.

A járművezető és a diszpécser közti kapcsolattartás mobil alkalmazáson keresztül történik. Így biztosítható az adott területen működő gépek és eszközök tevékenységének hatékony irányítása.

GX-Rukon nyomkövetés: A napi feladatok automatikus feldolgozása időben, hiba és papír nélkül. Online riportok. Az adatok integrálhatók más informatikai rendszerbe.

A napi feladatok automatikus feldolgozása időben, hiba és papír nélkül. Online riportok. Az adatok integrálhatók más informatikai rendszerbe.

FUNKCIONALITÁS ÉS ELŐNYÖK

Gépjárművek és kezelők munkaidejének kihasználása, a felépítmény tevékenysége

GX-Rukon nyomkövetés: Gépjárművek és kezelők munkaidejének kihasználása, a felépítmény tevékenysége

A járműben lévő telematikai egység figyeli az útkarbantartó járművek, eszközök helyzetét. Összegyűjti és rögzíti az összes elérhető működési paramétert, beleértve az FMS-ből történő adatolvasás lehetőségét is (járműtípustól függően). A rendszer megjeleníti az aktuális állapotot a térképen, részletes áttekintéssel a járművek mozgásáról, a szünetekről és áthaladásokról, az indulási időpontokról, a munkavégzés időtartamáról és egyebekről.

A rendszer figyeli a Rasco és Kobit felépítményeket, valamint egyéb kiegészítő berendezéseket. Érzékeli a külső inputokat és felügyeli a segédhajtások működését (szórás, szántás, kaszálás, seprés stb.). A munkát, az üzemórákat, a megtett kilométereket és az üzemanyag-fogyasztást külön figyelik.

Az értékelés információkat tartalmaz a felszerelt kiegészítők számáról, a felhasznált segédanyagok (permetszerek stb.) felhasználásról, az egyes körzetekben végzett tevékenységekről és egyéb olyan adatokról melyek az elvégzett műveletek teljes kiértékeléséhez szükségesek és rendelkezésre állnak.

A választott megoldás technológiájától függően speciális telematikai egységeket, érzékelőket vagy elektronikus chipeket használunk az adatok rögzítésére.

Üzemeltetői adatok - diszpécser vezérlés

GX-Rukon nyomkövetés: Üzemeltetői adatok - diszpécser vezérlés

A rendszer mobilalkalmazással történő bővítése hatékonyabbá és egyszerűbbé teszi a diszpécserek munkáját. Tisztán látni fogja a járművek helyét. Az aktuális pozíció alapján hatékonyan megszervezhető az elvégzendő feladat - permetezés, gereblyézés, takarítás, kaszálás és egyéb aktuális műveletek.

A diszpécser utasításokat, figyelmeztetéseket, információkat küldhet a jármű vezetőjének. Útvonalakat tud tervezni és korrigálni a járművezetők számára, amelyek automatikusan megjelennek a beépített navigációban. A járművezető az alkalmazáson keresztül azonosítja magát, kiválasztja a munkamódokat, és regisztrálja a tevékenységet az elektronikus naplóba. Ez az adott napra vonatkozó jelentés importálható a cég vállalatirányítási rendszerébe. Számlázási célokra és a szükséges tevékenységjelentésekre is felhasználható. Ugyanakkor a diszpécser és a sofőr egymással, a sofőrök pedig egymás között ingyenesen kommunikálhatnak.

Adatok adminisztrációhoz és kimutatáshoz

GX-Rukon nyomkövetés: Adatok adminisztrációhoz és kimutatáshoz

A programban kimutatások, jelentések, statisztikák formájában érhetők el a rögzített adatok. Különös jelentősége van két kulcsfontosságú szinten: a diszpécser munkahelyen és a vezetői ellenőrzésben. A modulok az útkarbantartás során a jármű üzemeltetési napirendjét fedik le. Megbízható adatokkal rendelkezik a számlázáshoz, valamint a jármű és a kiegészítő berendezések költségeinek ellenőrzéséhez. Importáljon adatokat az üzemanyagkártyákról egyetlen kattintással. Az automatikus naplók nagy időmegtakarítást is jelentenek. A rendszer Ön helyett kezeli a szervizeseményeket, az olaj- és abroncscseréket vagy egyéb költségeket, például a biztosítási eseményeket. A pontos adatok hozzájárulnak a téli karbantartás teljes költségének kiértékeléséhez és költségmegtakarítást eredményezhet.

Az út- és szabadterek karbantartásának teljes folyamata ellenőrzés alatt áll

AZ INFORMÁCIÓ SEBESSÉGE

 • az útkarbantartás online láthatósága munka közben

 • a járművek pillanatnyi állapota és az útvonalakon való mozgás

 • aktuális áttekintés az eszközök és alkalmazottak kihasználásáról /munkaidő, hétvége, szezonalitás/

 • más IT-be integrálható online jelentések és adatok

EGYSZERŰBB ÉS HATÉKONYABB IRÁNYÍTÁS

 • valós adatok az üzemeltetők és a karbantartási menedzsment számára

 • ellenőrzött teljesítmény és a munka pontos dokumentálása

 • a szóróanyagok/tisztító eszközök időben történő telepítése a kijelölt helyekre

 • könnyebben fenntartható irányítás, forgalom, a környezet tisztasága

 • konkrét tényeken alapuló intézkedések és döntéshozatal/logisztika, nyomon követési műveletek, beruházások/

GX-Rukon nyomkövetés: egyszerűbb és hatékonyabb irányítás

MEGBÍZHATÓSÁG ÉS PONTOSSÁG

 • automatikus tevékenységrögzítés

 • kompatibilitás különféle járműtípusokkal

 • beállítások kritériumok szerint / útszámok, helyszínek, fontossági fok, anyagfelhasználás stb. /

 • jelentéskészítés valós adatok alapján

TARTÓS MEGTAKARÍTÁS

 • minimális adminisztráció – időt és kapacitást takarít meg

 • a működés optimalizálása és az összköltség csökkentése

 • az erőforrások optimális felhasználása

 • hatékony üzemanyag-gazdálkodás

GX-Rukon nyomkövetés: hatékonysás, pontosság, tartós megtakarítás
bottom of page